EH, TAK ADA AIR KE?

Exclusive post from aisyahumyra.com



Cegah pembaziran air!

Huh! Sejak dari SIIUC sampai ke UUM, tak ada soalan lain ke nak tanya? Alih-alih soalan yang sama, ayat yang sama, rhythm pun sama. Tapi yang bertanya itu bukan orang yang sama. Dan kadang-kadang saya sendiri pun tak mengenali si penyoal tersebut. Pelik… pelik… Luar biasa sangatkah apa yang saya buat ini?

Sudahnya, saya putar kepala paip dua tiga kali supaya air mengalir laju sekaligus menjawab soalan tersebut. Malas nak jawab. Yelah, saya tengah asyik berwuduk ada pulak yang sibuk tanya itu ini. Lagipun ikut hukumnya makruh bercakap ketika wuduk.

‘Oh, ingatkan tak ada air hehe..’ Tahu dah, itulah jawapan standard beliau. Dalam tak sedar tu sempat jugalah saya tersenyum sorang-sorang. Hai, masyarakat…

Soalan, ‘Eh, tak ada air ke?’ ini banyak mengundang persoalan di fikiran saya. Bukan sebab soalan itu yang pelik tapi bila sudah selalu sangat ditanya, rasanya mungkin cara ambil wuduk saya yang menerbitkan rasa pelik. Read the rest of this entry »

Advertisements

INTERVIEW!

Exclusive post from aisyahumyra.com

Addicted for an interview? :p

I’m sure anda semua pasti pernah dengar perkataan di atas, interview. For some people, perkataan itu merupakan perkataan berhantu. Tapi seberhantu mana pun perkataan tersebut, setiap manusia yang menginginkan pekerjaan (makan gaji) pasti perlu berhadapan dengan temu duga… Yup, tragic isn’t it?

Memang sungguh tragik. Ini cerita saya… Read the rest of this entry »

AKU KEMBALI!

Exclusive post from aisyahumyra.com

Salamullahi’alaykum warahmatuhu wabarakatuh!

Akhirnya saya kembali setelah lebih 3 bulan saya menghilang. Rasanya masa 3 bulan sudah cukup lama untuk menerbitkan rasa rindu Sifu Tiqa (miss you too Sifu!) dan mereka-mereka yang selalu menjenguk aisyahumyra.com pada new updates saya.

Well, saya sendiri pun terasa kehilangan bila terpaksa melupakan sebentar ‘anak kesayangan’ saya ini. Melupakan sampai saya sendiri pun terpaksa study semula tentang WordPress kerana semua ‘shortcuts’, ‘applications’ dan perkara-perkara berkaitan weblog hampir hilang dari kotak memori. Serabut… serabut…  Hahaha… Tragic isn’t it? Read the rest of this entry »