SAYA DAN MY BEST BUDDIES

Friend and best friend are two different person...

Wahh!! (melepaskan kebosanan hehe..)

Hari ini saya nak cerita tentang my best buddieslah. Bukan apa, baru-baru ini saya dapat hadiah free calls from Celcom for Xpax users yang menyambut hari lahir to 8pax numbers. Yup, saya baru saja menyambut hari lahir yang ke-23 pada 21 April lepas.

Kebetulan hari lahir saya jatuh pada bulan saya cuti semester jadi peluang itu selalunya saya akan gunakan untuk sesuka hati kacau my best buddies, at least dapat jugalah melepaskan rindu dan bosan hihi…

Lazimnya saya akan menulis post baru setiap kali menyambut hari lahir. Malangnya pada hari lahir saya yang lepas saya tidak menulis walau satu post pun. Nak tahu kenapa? Sebabnya…

  1. Rasanya perjalanan sepanjang tahun ke-22 saya berlangsung dengan agak teruk dan sedih. Jadi saya agak blur dan tiada mood untuk menulis.
  2. One of my best buddies, Nurhaneeta Hamdan terlalu sibuk dengan Latihan Industrinya (LI) huhu..
  3. My another best buddy pula, Mazlina Mazelan terlupa langsung my birthday.
    Sedihnya… Ini semua sebab Nur Arianna Dania. Siapa pulalah Nur Arianna Dania ni. Takpe, nanti saya cerita.

Kedua-dua sahabat baik saya ini sudah saya kenali sejak dari sekolah lagi. Saya mula berkenalan dengan Nurhaneeta semasa di tingkatan dua di SMKSA, Ipoh. Kami rakan sekelas (2 Bestari 2) tapi pada masa itu kami tidaklah serapat seperti hari ini. Kami mula rapat semenjak saya sertai Lembaga Pengawas Sekolah semasa di tingkatan empat.

Sejak berkenalan, hubungan kami belum pernah putus. Whenever kami rasa ‘hilang’ atau sunyi, pasti saya atau Nurhaneeta akan saling berhubung. Setidak-tidaknya hilang sikit rasa sunyi itu.

Nurhaneeta pada pandangan saya merupakan seorang yang sensitif dan lemah lembut. Secara kebetulan, jujurnya saya tidak begitu suka berkawan dengan orang yang sensitif tapi entahlah kenapa saya masih tegar berkawan dengan Nurhaneeta sampai sekarang.

Mungkin itulah yang membuat Nurhaneeta begitu istimewa. Makin kelat, makin melekat!

Mazlina pula saya telah kenali sejak dari darjah satu (1 Markisa) lagi di SKSR, Ipoh. Memang sahabat lama saya.

Jujur sejujur-jujurnya, semasa di darjah satu saya paling menyampah dengan si Mazllina ni hihi… Kenapa? Adalah sebabnya. Tapi serious memang saya menyampah betul dengan Mazlina dulu (pengulangan ayat menunjukkan ayat penegasan!) haha…

Habis tu macam mana pula saya boleh rapat sampai jadi best friend pula dengan si Mazlina ni?

Jawapannya….saya pun tak tahu macam mana dan kenapa!

Seriously, Mazlina dan saya bezanya macam langit dengan bumi. Macam kutub utara dengan kutub selatan. Macam malam dengan siang. Macam garam dengan gula. Tapi perasan tak, langit pasangannya bumi, utara pasangannya selatan, malam pasangannya siang dan garam pasangannya gula. Begitulah saya dan Mazlina.

Mazlina ialah seorang yang berfikiran terbuka dan totally bukan seorang yang sensitif. Jadi saya bebas untuk bercerita dengannya apa saja tanpa risau dia akan terasa hati. Mazlina juga tak segan-silu untuk berkongsi apa saja yang dia tahu dengan saya. Itu salah satu perkara yang saya senang dengan sahabat saya yang seorang ini.

Setiap kali cuti semester pasti saya akan bertandang di rumah Mazlina dengar dia berceloteh. Tapi sejak Mazlina berkahwin (14 Mac 2009) dan sekarang dah ada anak, Nur Arianna Dania, saya sudah jarang ke sana. Busy sangat dengan Nur Arianna Dania sampai birthday saya pun boleh lupa. Nasib badan…

Makin jauh perjalanan, makin berbeza hala tuju masing-masing. Saya dengan kehidupan saya, sahabat-sahabat saya dengan kehidupan mereka. Semua ini menjarakkan kami. Harap-harap tak sampai terputuslah persahabatan ini, even sebab busy atau Nur Arianna Dania hihi…

Aih, rindu kat korang. Korang rindu aku tak?

NOOR ATIKAH BINTI NOORDIN
Exclusive post from aisyahumyra.com
3 MEI 2010M = 18 Jamadilawwal 1431H
Isnin

____________________________________________________________

Advertisements

2 Comments

  1. Atieshu said,

    04/05/2010 at 10:42

    Ohh sob sob…
    bila akak cerita pasal kawan ni, saya dah mula sensitif.
    Cerita pasal kawan ni memang saya suka baca. HEHE…
    Tapi, nak tanya sangat ni.
    Apsal saya taktau akak pernah skul kat SKSR ?? HAHA
    saya pon skul kat situ jugak. HIHI.
    Bila menyampah tu yang menimbulkan rasa sayang 😛

    P/s : Tak baik cemburukan anak kawan sendiri. HAHA 😀

  2. Noor Atikah said,

    04/05/2010 at 16:20

    ler…apesal sensitif lak??
    nie musti windu kengkawan nieh… hihi

    ler…akak tak penah ek gitau dulu akak penah skul kat sungai rokam?
    ala, tapi tu cite lame
    akak skul situ pon kejap je
    1994-1995 jer
    tu pun sampai tengah tahun 1995, pastu akak pindah SKSA

    loh, bukan cemburu la
    jeles jer haha 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: