AGENDA, OH AGENDA

Tak cukup masa atau tak pandai urus masa?

Huh~
Sudah lama saya tidak ber’blogging’ (bagi seorang blogger yang berdedikasi (ahaks!), 5 hari itu sudah cukup lama). Banyak betul agenda yang belum selesai. Antaranya:
  1. Habiskan baca buku-buku yang berlambak-lambak saya beli tapi baru baca tak sampai 10 pages.
  2. Habiskan baca eBook 101 Cara Promosi Perniagaan Internet Anda yang baru dibaca sampai point ke-13 (meanwhile saya masih lagi menunggu pakcik posmen menghantar CD Langkah 1-2-3 Membina Laman Web Anda Yang Pertama! yang saya order minggu lepas…)
  3. YM dengan si Fitriah tentang HPA (dah sebulan pending disebabkan faktor masa)
  4. Jahit seluar slack (reshaping)
  5. Develop and manage my weblog
  6. bla.. bla.. bla..

Antara semua agenda tu, saya sekarang sedang fokus pada point ke-5. Pening betul dengan bahasa IT ni. Selagi tak complete memang rasa tak puas hati. Alang-alang makan nasi tu biar sampai habis!

Semasa di kolej dahulu saya ambil subjek IT (wajib) sewaktu semester 3, jadi ilmu tu memang tak cukup. Apa yang saya belajar itu pun 50-60 peratus daripadanya adalah basic knowledge yang memang saya sudah al-maklum.

Terima kasih saya ucapkan kepada mereka-mereka yang banyak membantu saya. Main sifu saya tak lain tak bukan Atiqah (TQVM sifu!). Sifu saya ini suggest saya banyak buat homework dengan justkhai.com.

Tutorial dalam justkhai.com untuk newbie memang banyak dan terperinci jadi saya pun suggest kepada anda untuk refer web ini in case kalau anda baru buka weblog dengan domain name sendiri. Walaupun begitu ini tidaklah bermakna saya peminat justkhai.com atas beberapa faktor yang tidak perlu saya sebutkan di sini.

Anyway, sebenarnya antara sebab banyak agenda saya tergendala mungkin kerana saya sudah selalu sia-siakan waktu dhuha. Rezeki susah betul nak masuk sehingga semudah menjahit seluar pun tak lepas-lepas lagi. Tak boleh jadi ni…

ALLAH tak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu selagi kaum itu tak mengubah nasib mereka sendiri. Apa yang terjadi ke atas manusia itu adalah dari tangan-tangan mereka sendiri.

Orang yang celaka adalah orang yang hari ini lebih buruk dari semalam. Wahh!!

Salam penuh keberkatan!

P/s: Links di atas bukanlah bertujuan untuk mempromosi web-web tersebut. Sekadar mahu berkongsi perkara berharga yang saya dapat dari links tersebut dengan anda.

NOOR ATIKAH BINTI NOORDIN
Ipoh, Perak
06/04/10  –  aisyahumyra.com

____________________________________________________________

Advertisements

3 Comments

  1. Atieshu said,

    08/04/2010 at 00:16

    Salam…
    tahniah kerana sudah berjaya menyelesaikan tugasan yang ke 5.
    Yes, commentor pertama… wiwiwi 🙂

    • Noor Atikah said,

      10/04/2010 at 23:02

      Salam.. Thnx very much adeq! 2la, even akak lom publish ag web nie tapi adeq tetap jadi ‘pemotong riben’ yang sudi bersiar2 kat sini n also leave a comment. TQVM again~ :))

  2. Khai said,

    29/07/2011 at 00:47

    Terima kasih.. Yang baik datangnya dari Allah, dan yang buruk itu tentulah dari saya. Mana yang bermanfaat tu, terima kasih kerana menjadikan ilmu saya yg tidak seberapa ini sebagai rujukan.

    Wassalam.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: